Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eight Belles

2008.08.17

Eight Belles!

Egy gyönyörű ló.Szine fekete de a farka vége fehér.Elég alacsony angol telivér de nagyon gyors.

Történet: Eight Belles óriási jövő előtt álló angol telivér kanca volt. Halála ok nélkül történt, kizárólag emberi hibából. Utolsó percei óriási kínok között teltek!


Eight Belles 20 indulóból egyedüli kancaként másodikként futott be az idei Kentucky Derby futamán, ahol 9 éve nem volt kanca induló.

 Igazán ígéretes kancacsikó volt, még csak 3 éves volt és leelőzte a "nagyokat", nagy jövő előtt állhatott volna, de sajnos ez volt élete utolsó futama, cél átlépése után nemsokkal összeesett. Mindkét mellső bokája szilánkosra törött, az orvosok úgy találták, hogy a legjobb megoldás az eutanázia, így percekkel a nagy siker után Eigt Belles örök álomba merült. :(


Nyudogj Békében Eight Belles, sajnálom hogy ilyen kevés időt tölthettél el ezen a világon és hogy ilyen árat fizettél az emberi kapzsiságért!!

Képek róla:

 

 

Sajnos ez a gyönyörű ló a 2008-as Kentaky Derbin meghalt!

Van neki néhány műemléke:

Van neki Videoja is:

KATT!!!!!!

KATT!!!!!!!!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Rest in peace

(Vikcsi, 2010.07.14 10:05)

Gyönyörű ló volt.Bár sajnos nincs saját lovam,együtt érzek azokkal akik közel álltak hozzá.Szerintem elkeserítő h a XXI.században ilyesmi előfordulhat,és millió álat van aki hasonló sorsra jut az emberek miatt.Szegény Eight Belles is.....azért száguldott,mert ezt várták tőle.Szó szerint kitette a lelkét,és mit kapott cserébe?Az utolsó pillanatokban is ütötte és hajszolta a zsokéja a halála felé.Sokat szenvedett és mindezt a pénzért,a dicsőségért kellett elszenvednie,az emberi kapzsiság miatt.És amíg ő haldoklott addig a zsokéja interjút adott!!!Az ilyen embereket azzal büntetném h ugyanazt csinálnám vele amit ő egy védtelen,ártatlan állattal.Nyugodj békében,Eight Belles!

Emlékünk Örök!

(Anita, 2010.07.09 15:25)

Elbeszélgetnék azokkal a hülye emberekkel akik ebb hajszoltákk... megbűnhödnének érte!!

Szegény

(Anita, 2010.07.09 15:22)

Úr Isten! Azok az emberek akik ebbe hajszolták azok nagyon szívtelenek és kabzsik! ők is megérdemelnék ezt!szegény halálra hajszolták a pénzért!Teljesen kifáradt!

Nyugodj békében Eight Belles, te csodálatos kanca!

Az emberek hibája:(

(amy, 2010.06.26 19:53)

Igen Eight Belles-t biztos nem vizsgáltatták ki többször,ahogy futamok előtt szokták.Nyugodj békében Eight Belles.Emlékezünk rád örökké.

Emlékezzünk örökké.

(Beccykee, 2010.05.27 16:33)

Én is nagyon sajnálom. De azt nem értem hogy az eséstől tört el a lába? :S Vagy már alapból úgy futtatták.. nem ismertem egész eddig a lovat.. én is fennt vagyok a Hókán és most olvastam egy profilon.. Én is csinálok majd neki egy emléklapot'..
Örökké Emlékezzünk rá! <3333.

Szegénykém

(Vivy, 2010.05.09 19:16)

Nagyon sajnálom és ez mind emberi hiba pedig olyan szép kis pofija volt és nagyon tehetséges paci volt! R.I.P Eight Belles. :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Szegény pacíííííííí....

(BlankaBianka, 2010.03.26 20:37)

Úgy sajnáljuk szegény EightBelle-t!!!!!!!!!!Nagyon sok hülye és bolond ember létezik a földön...nem is élvezhette a győzelmet...meghalt!!!...örökké!
Mi is fent vagyunk a www.lonevelde.lovasok.hu-n!
atérg és ÁmorNyilas néven
By:Rebeka és Orsi

Hogy lehetnek ilyenek az emberek?!

(Fanni, 2010.03.23 21:00)

Bár nekem saját lovam még nincs, de tudom mit érezhetett az, aki nagyon közel állt Eight Belles-hez! Nekem most e sorokat olvasván a könnyem is kicsordult. Volt egy ló Lepkének hívták engem ő tanított meg lovagolni, ugratni, stb. és ő volt az első ló, aki a bizalmába fogadott! Volt egyszer, hogy leestem róla ugratás közben és egy darabig nem tudtam fölállni és addig ő nem volt hajlandó elmenni mellőlem. Viszont soha nem felejtem el a halála előtt vágtáztunk egy nagyot, mintha akkor adta volna ki a maradék szuszt és akkor láttam utoljára boldognak! :( Pár nappal később láttam, hogy milyen szörnyű lett az állapota: bélférge lett az új takarmánytól és a jobb mellső lábára le is sántult, de legalább ő hosszú kb. 25 éves életet élt és boldog volt. De én mindig úgy fogok rá emlékezni, mint egy élettel teli, csodálatos szürke lipicai lóra, aki bolodogan száguld a mezőn! :) Csak azt szeretném mondani, hogy ő és Eight Belles nyugodjanak békében. Legalább mostmár senki nem bánthatja őket...

Kikki

(Szegényke, 2010.03.22 17:29)

Volt már nekem is lovas balesetem! Eltudom képzelni, mit érezhetett! Bár, az én lovam apróbb karcolásokkal meguszta, de nagyon megijdtem. Összeszorult a szívem, mikor olvastam ezeket a sorokat! Még a könnyeim is kicsordultak. Szerecsésnek mondhatom magamat, mert amikor az én lovam 3 éves volt, akkor volt egy csúnya balestünk: ugrottunk és túl nagy volt a lendület. Előre buktam, és velem együtt átfordult, úgy mond bukfencezett a lovam is. Hála az égnek, nekem nagyobb bajom lett mint neki. Ő csak sántitott és volt rajta néhány karcolása, míg én eszméletlen voltam, kiment a bokám, agyrázkodásom volt és majdnem a bordmám tört. Hála az égnek ezzel mi megúsztuk! Szegény paci! A mi példánk szolgál arra, hogy igenis vannak véletlen balesetek, de ami ezzel a szegény lóval történt egyszeűen érthetelten! Felfoghatatlan!
Nyugodjon békében!
Egy igaz lovas...

...Eight Bellest!!!

(Sajnálom..., 2010.03.21 08:32)

Annyira sajnálom, az én egyik kedvenc lovam is emberi hiba miatt vadult meg, és most használhatatlan.
Csoda szegény h még él!!!
nagyon sajnálom a fekete kancát, én is bevagyok jelentkezve, a www.lonevelde.lovasok.hu-ra és csinálok egy gyönyörű képet a kanca emlékére
Viksi néven találtok meg:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
Eight Belles mindörökké...

szegény...

(bianka, 2010.03.13 21:50)

jaj szegény gyönyörű ló,annyira sajnálom
remélem azokat az embereket,akik túlhajszolták jól megbüntették
Eight Belles örökké...

Már...

(zsofi567, 2010.03.12 19:11)

Már nem tudott örülni a 2.helynek....
Már nem élvezhette az életet....
Már nem kapott jutalmat...
Nem élvezhette az életet...
Meghalt...

Eight Belles

(zsofi567, 2010.03.12 19:08)

Nagyon szomorú,és megható történet!Sajnos vannak olyan emberek,akik ezt hallván ennyit mondanak:

"Most minek ezen siránkozni?!Van még 100 000 000 ló a világon,és ebből 1,mit érdekel?Ráadásul nem volt túl értékes ló,csak 20 versenyen indult!"

De vannak,akik szemében Ő volt a legértékesebb!
A www.lonevelde.lovasok.hu-n is van egy pár olyan felhasználó,aki a profiljára tett róla képeket,és most megemlékeznek erre a csodálatos állatra!

ddd

(ddddd, 2010.03.12 18:38)

Szegény paci!Úgy sajnálom!Ahol tudom mondom..Emlékezz rá!

ree

(csssccssssssssss, 2010.03.12 18:37)

Sírok...sírok!

Szegény ló

(Betti, 2010.03.06 09:35)

Nekem is vannak lovaim,de sosem kockáztatnám a testi épségüket vagy az életüket.Semmi pénzért.Ők a társaink,barátaink,nem eszközök pénz keresésre.Ezek nem emberek,de állatok sem, mert azok ilyet nem tesznek.Az emberi kapzsiságnak megint egy ártatlan teremtmény itta meg a levét.Nyugodj békében Eight Belles!

R.I.P. EIGHT BELLES

(Jessy, 2010.02.18 16:47)

Hogy mekkora ÖKRÖK élnek itt ezen a földön!Nem is érdemelnék meg hogy SZERESSÉK A LOVAKAT!!!Szeressék ezeket a MESESZÉP négylábú teremtményeket!Én is zsoké szeretnék lenni,de ehhez sajnos túl magas vagyok!:'(.Ha pedig zsoké lennék,nem érdekelne hogy utolsók lennénk,akkor sem FUTTATNÁM HALÁLRA A LOVAMAT!!!Nagyon nagyon sajnálom szegénykét!:'(
R.I.P. EIGHT BELLES.

Ééén szerettem...és még most is szeretem

(Nessza, 2009.12.06 08:38)

Hát...én rajongója is voltam. A szobám fala kinyomtatott képekkel van tele.Szerettem és még most is szeretem. Hülye barmok élnek ezen a földön. Az egészet kiírtanám aki pusztítja az állatokat. Én is lovas versenyző és oktató akarok lenni de ÚGY,hogy nem hajszolom halálra a lovat. :(:(:(

Hihetetlenek az emberek!

(Brigi, 2009.11.14 15:31)

Szegény kicsi paci mindent megtett érük és ők pedig halálra futatták!!!nemhiszem el hogy ekkora barmok élnek ezen a födön!!!!!
nagyon sajnálom szegény pacit!gyönyörű volt és mé monst is az!!!:'( :'( :'( :'(

szegény paci :'(

(Fantaaa, 2009.11.01 12:59)

még most is sírok... már ötször végigolvastam, és most remegnek a lábaim.... szegény... micsoda kegyetlenség volt ez!