Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eight Belles

2008.08.17

Eight Belles!

Egy gyönyörű ló.Szine fekete de a farka vége fehér.Elég alacsony angol telivér de nagyon gyors.

Történet: Eight Belles óriási jövő előtt álló angol telivér kanca volt. Halála ok nélkül történt, kizárólag emberi hibából. Utolsó percei óriási kínok között teltek!


Eight Belles 20 indulóból egyedüli kancaként másodikként futott be az idei Kentucky Derby futamán, ahol 9 éve nem volt kanca induló.

 Igazán ígéretes kancacsikó volt, még csak 3 éves volt és leelőzte a "nagyokat", nagy jövő előtt állhatott volna, de sajnos ez volt élete utolsó futama, cél átlépése után nemsokkal összeesett. Mindkét mellső bokája szilánkosra törött, az orvosok úgy találták, hogy a legjobb megoldás az eutanázia, így percekkel a nagy siker után Eigt Belles örök álomba merült. :(


Nyudogj Békében Eight Belles, sajnálom hogy ilyen kevés időt tölthettél el ezen a világon és hogy ilyen árat fizettél az emberi kapzsiságért!!

Képek róla:

 

 

Sajnos ez a gyönyörű ló a 2008-as Kentaky Derbin meghalt!

Van neki néhány műemléke:

Van neki Videoja is:

KATT!!!!!!

KATT!!!!!!!!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

-

(Jockey girl, 2013.01.02 14:27)

Sajnálom szegény Eight Belles-t. Engem is majdnem megríkatott ez a videó. Sajnos a legtöbb ilyen balesetnél nincs mit tenni, el kell altatni az állatot. Én is sokat foglalkozom a hazai és külföldi galoppal, és arra a következtetésre jutottam, hogy Amerikában sokkal több ló pusztul el a verseny pályákon (pl. Ruffian, Barbaro, Eight Belles), vagy vonul vissza a versenyzéstől sérülés miatt(pl. 2012-I'll Have Another, Bodemeister). Míg hazai pályákon hál' Istennek nagyon sok évet kell várni, hogy ilyenek történjenek (Steady As A Rock, Lake Louise, Galileja). A 20. században Magyarországon nem is nagyon emlékszem telivérre, akit elaltattak hazai pályán, vagy sérülten jött le róla. Igaz csak Alag (most már tréningközpont), a Kincsem Park, és a sajnos csak évente egy-két versenynapon üzemelő Orosházi versenypálya van jelenleg hazánkban.
Azonban arra lehet következtetni, hogy míg a "távoli" Amerikában főként csak amerikai telivérrel fedeztetnek a kanca tulajdonosok, addig Európában kedvünkre válogathatunk a különböző származású fedezőmének között. Rendelkezésünkre állnak angol, ír, német, francia, cseh, olasz, lengyel, japán, ausztrál és ugyanúgy az amerikai valamint kanadai telivérek. Így folyamatos a "keveredés", vérvonal újítás. Úgy gondolom, minden országban más és más erősségű telivérek vannak. Így nem gyengül el a lovak csontozata, izomzata, ínjaik is erősebbek, s hosszútávon is jobbak, az európai lovak, mint az amerikaiak.

NEM TALÁLOM FURCSÁNAK

(Balog Lili, 2011.08.15 20:17)

Rengeteg állat szenvedett, szenved és fog is szenvedni az emberek miatt!
És mért kell egy lovat 3 évesen csupa csődör közé engedni, főleg, hogy.... JÁÁJ

szörnyű

(Vigh Nóra, 2011.04.27 11:41)

azt gondolom hogy a ló nem tehet semmiről szeretett futni és kész!!!
ha utolsó lessz akkor utolsó kit érdekel de ezért nem kellett volna túlhajszólni ők is élőlények mint mi mi se bírnánk
fiatal volt nem tudta volna túlélni ezt a nagy tehert
szerintem lóversenyzésnek nem is kéne lenni csak tönkreteszik a lovakat!!!
és mindezt a pénzért!!
a lovak 20%-ka lovasversenyen hal meg!!!!!! szinte sírnom kell

Szerintem

(Csinos1212, 2011.03.22 16:07)

Sziasztok, nekem az a véleményem, hogy Eight Bellest nem hajszolták túl.
Szegény ló. De lehetséges, hogy egy apró emberi hibából történt ez a rettenetes baleset

NEM ember hibája!

(MrsJackson, 2011.01.11 22:54)

sziasztok! csak azt szeretném mondani, hogy ami történt, nem ember miatt történt!
http://kepkezelo.com/images/sh121gdh4b5reh5wdnr5.jpg

judit vagyok

(Eight Belles!, 2010.12.22 09:30)

Én szerintem Eight Belles azért halt meg mert túlhajszolták és ha jobban megnézzük ezt a 11 másodperces videót akkor látni hogy a lovas nem fogta szárba a lovat ezért esett ekkorát szegény ló!
Tehát ez az emberek hibájából történt!!
Nekem is van lovam mi lovaskocsiba szoktuk befogni
de ha vágtázok vele és észreveszem hogy majdnem elesik egy ből reagálok és szárba tartom így a ló nem esik el!
Akik azt állítják hogy Eight Belles halála nem emberi hibábó történt azok nagyot tévednek!
Ezt szerettem volna veletek közölni.
Nagyon sajnálom szegény lovat!
Nyugodj békében Eight Belles!
Emlékezzünk rá!

eight bells

(peni95, 2010.11.15 22:15)

ammeg hülyeséget beszéltek, hogy jaj hajszolta bele a halálba, emberi kapzsiság, ...stb...
ez baromság...

eight bells

(peni95, 2010.11.15 22:13)

Én is nagyon sajnálom, ami ezzel a lóval történt... de nem feltétlenül az ember hibája... egy ilyen lovat nem hiszem, hogy csak úgy semmielőkészület nélkül elindítanak...azért történt ez mert ennek a lófajtának egyébként is vékony a lába, és szerintem nagyon "odacsapta" a vége felé... amúgy meg szerintem is inkább altassák el, minthogy szerencsétlen ott szenvedjen még...

Szegény!

(Kitti, 2010.11.01 15:58)

De a szívünkben mindig lesz belőle egy emlékdarab!

Szegény!

(Kitti, 2010.11.01 15:54)

Annyira sajnálom őt! Nekem sincs saját lovam de mindenkivel együttérzek miatta.Hogy képesek ilyenre az emberek?! Én is megsirattam.De szegény pont a Kentucky Derby második befutottjaként halt meg!Ráadásul ilyen kínok és szenvedések közt.

Eight Belles.

(Nessza, 2010.10.16 11:05)

Sziasztok! Egyszer már írtam ide, még régebben. Nagyon sajnálom. Azóta mindennap eszembe jut. Mivel nekem is lesz egy lovam, szeretném neki a legjobbat nyújtani, hogy ne végezze így, mint ez a szegény állat. Hűvös reggeleket jót vágtázni, meg egyéb ilyenek, amitől ő is jól érzi magát. Nem túlhajszolni, mint ezt az állatot. Nem tudom, hogy az emberek miért csinálják ezt? A pénzért és az ölni vágyásért? Mit szólnának, ha fordítva sülne el a dolog? Kíváncsi lennék rá, hogy mit szólna hozzá az emberiség, vagyis azok az emberek, akik ezt tették Eight Bellessel. Megnézném, mit csinálnának. Csak ennyit akartam.. kidühöngni magamból, amit érzek. ♥:) :''(

:-(

(Liza, 2010.08.06 13:13)

Ezt az egészet nem értem,hogy,hogy lehet egy emberben ennyi se,hogy képes ilyet tenni megölni egy ilyen csodás állatot mint ez a ló!!!!!!!!!

Rest in peace

(Vikcsi, 2010.07.14 10:05)

Gyönyörű ló volt.Bár sajnos nincs saját lovam,együtt érzek azokkal akik közel álltak hozzá.Szerintem elkeserítő h a XXI.században ilyesmi előfordulhat,és millió álat van aki hasonló sorsra jut az emberek miatt.Szegény Eight Belles is.....azért száguldott,mert ezt várták tőle.Szó szerint kitette a lelkét,és mit kapott cserébe?Az utolsó pillanatokban is ütötte és hajszolta a zsokéja a halála felé.Sokat szenvedett és mindezt a pénzért,a dicsőségért kellett elszenvednie,az emberi kapzsiság miatt.És amíg ő haldoklott addig a zsokéja interjút adott!!!Az ilyen embereket azzal büntetném h ugyanazt csinálnám vele amit ő egy védtelen,ártatlan állattal.Nyugodj békében,Eight Belles!

Emlékünk Örök!

(Anita, 2010.07.09 15:25)

Elbeszélgetnék azokkal a hülye emberekkel akik ebb hajszoltákk... megbűnhödnének érte!!

Szegény

(Anita, 2010.07.09 15:22)

Úr Isten! Azok az emberek akik ebbe hajszolták azok nagyon szívtelenek és kabzsik! ők is megérdemelnék ezt!szegény halálra hajszolták a pénzért!Teljesen kifáradt!

Nyugodj békében Eight Belles, te csodálatos kanca!

Az emberek hibája:(

(amy, 2010.06.26 19:53)

Igen Eight Belles-t biztos nem vizsgáltatták ki többször,ahogy futamok előtt szokták.Nyugodj békében Eight Belles.Emlékezünk rád örökké.

Emlékezzünk örökké.

(Beccykee, 2010.05.27 16:33)

Én is nagyon sajnálom. De azt nem értem hogy az eséstől tört el a lába? :S Vagy már alapból úgy futtatták.. nem ismertem egész eddig a lovat.. én is fennt vagyok a Hókán és most olvastam egy profilon.. Én is csinálok majd neki egy emléklapot'..
Örökké Emlékezzünk rá! <3333.

Szegénykém

(Vivy, 2010.05.09 19:16)

Nagyon sajnálom és ez mind emberi hiba pedig olyan szép kis pofija volt és nagyon tehetséges paci volt! R.I.P Eight Belles. :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Szegény pacíííííííí....

(BlankaBianka, 2010.03.26 20:37)

Úgy sajnáljuk szegény EightBelle-t!!!!!!!!!!Nagyon sok hülye és bolond ember létezik a földön...nem is élvezhette a győzelmet...meghalt!!!...örökké!
Mi is fent vagyunk a www.lonevelde.lovasok.hu-n!
atérg és ÁmorNyilas néven
By:Rebeka és Orsi

Hogy lehetnek ilyenek az emberek?!

(Fanni, 2010.03.23 21:00)

Bár nekem saját lovam még nincs, de tudom mit érezhetett az, aki nagyon közel állt Eight Belles-hez! Nekem most e sorokat olvasván a könnyem is kicsordult. Volt egy ló Lepkének hívták engem ő tanított meg lovagolni, ugratni, stb. és ő volt az első ló, aki a bizalmába fogadott! Volt egyszer, hogy leestem róla ugratás közben és egy darabig nem tudtam fölállni és addig ő nem volt hajlandó elmenni mellőlem. Viszont soha nem felejtem el a halála előtt vágtáztunk egy nagyot, mintha akkor adta volna ki a maradék szuszt és akkor láttam utoljára boldognak! :( Pár nappal később láttam, hogy milyen szörnyű lett az állapota: bélférge lett az új takarmánytól és a jobb mellső lábára le is sántult, de legalább ő hosszú kb. 25 éves életet élt és boldog volt. De én mindig úgy fogok rá emlékezni, mint egy élettel teli, csodálatos szürke lipicai lóra, aki bolodogan száguld a mezőn! :) Csak azt szeretném mondani, hogy ő és Eight Belles nyugodjanak békében. Legalább mostmár senki nem bánthatja őket...