Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét tappancs gazdája Penny

2008.10.15

 Hét tappancs gazdája Penny!

A Moosburger család otthona régen egy kovácsműhely része volt, és a házat a mester és inasai lakták. A birtok egy kis, árnyékos völgyben terült el, néhány kilométerre Salzburg városától. Penny szeretett itt lakni, elsősorban azt élvezte, hogy a fivéreivel saját emeletük volt, ahová a felnőtteknek általában tilos volt a belépés. A három testvér szobái a második emeleten voltak, és Moosbugerné csak akkor lépett be a birodalmukba, ha a tisztogatási akciókat már nem lehetett tovább halogatni. Az első emeleten egy kellemes hangulatú étkező, egy nagy nappali nyitott kandallóval, a Moosburger szülők hálószobája, két fürdőszoba, egy vendégszoba és két kisebb dolgozószoba volt. A földszinten kapott helyet a konyha és egy háztartási helyiség. Mellette feküdt az állatorvosi rendelő, amely várószobából, kezelőből, műtőből, egy icipici röntgenhelyiségből, „betegszobából“ és egy törülközőnyi alapterületű irodából állt. A házat világos színű kavicságy vette körül, mely szikrázott a napsütésben, és ropogott az ember talpa alatt. Ezen a sávon túl nagy kiterjedésű rét kezdődött, rajta egy kis elkerített legelő a póniknak és szamaraknak. A ház dísze a faragott erkély és terasz volt. Szemben állt az egykori kovácsműhely, egy fatetős, kis téglaépítmény. A régi épület mellett egy patak csobogott. A kovácsműhely mára megszűnt lármázni, a kalapács és az üllő egy múzeumban pihen. A helyiségeket istállónak és garázsnak használják.

 Főszerplő:

                Penny                   

Néhány könyvem tartalma:

Kép

Alighogy Penny anyukája elutazik, a Moosburger családban kitör a káosz. A család férfitagjai egyhangúlag Pennyre osztanák a házvezetőnő szerepét, de ő hallani sem akar róla, és haladéktalanul sztrájkba lép. Köszöni, de nem kér a macsókból. Mindennek tetejébe Penny apja ellen rágalomhadjárat indul egy újságban, és két kutya is életveszélybe kerül. Mindannyian Penny segítségére szorulnak! 
Thomas Brezina - MENNYIT ÉR EGY KUTYAÉLET?

Kép

Inkább a káosz, mint egyetlen nap az idegölő Dagmar nénivel egy fedél alatt! Pedig Moosburger doktor csak jót akart, mikor megkérte a nővérét, hogy vezesse a család háztartását, míg Moosburger anyuka távol van. De Pennyt még más gondok is nyomasztják: Szélvészt, a csodálatos mént be akarják nevezni egy olyan kegyetlen akadályversenyre, amely az életébe kerülhet. Vajon sikerül-e Pennynek megmentenie a lovat?

Thomas Brezina - SZÉLVÉSZ NEM HALHAT MEG

Kép

Pennyt majd szétveti a düh, mert nem így képzelte a vakációját: a szülei a megkérdezése nélkül beíratták egy szünidei nyelvtanfolyamra, Angliába. Nem csoda hát, hogy először mindent pocséknak talál: "a festői tengerparti kisváros" valójában egy unalmas porfészek, a vendéglátó család pedig ki sem látszik a káoszból. Penny legszívesebben azonnal hazaindulna, ám egy napon két delfin bukkan föl az öbölben. A delfinek sürgősen Penny segítségére szorulnak.

Thomas Brezina - DELFINKALAND ÉS NYELVTANULÁS

Életre szóló ló:

Penny megtalálja álmai lovát: Ikarust, a csodaszép mént. Az apja azonban nem hajlandó megvenni neki, ezért Pennyben egy világ dől össze. Dühösen és csalódottan hagyja el a házat. Kórházban ébred, egy súlyos balesetet követően: semmi sem úgy van, mint azelőtt. Ami régen magától értetődőnek tűnt, most új jelentőséget kap.

Penny felismeri, milyen fontosak a jó barátok és a szerető család.

Viharos karácsony:

Pennynek az a véleménye, hogy idén egészen másképp kellene ünnepelniük a karácsonyt: fa, aprósütemények, karácsonyi dalok és természetesen - ajándékok nélkül. A család többi tagja nem rajong az ötletért, főleg Romeo tiltakozik. Más gondokkal is meg kell küzdenie: fura idegen rejtőzik az egyik erdei kunyhóban, aki földönkívülinek adja ki magát. Ki ő valójában? Vajon köze van a gyógyszerlopáshoz és az értékes állatok eltűnéséhez? Penny nyomára bukkan egy illegális nerctenyésztőnek is. Azt sem tudja, hol áll a feje, annyi a dolga.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.